Facebook Twitter Youtube Google

Yayınlar

• "Mimari Erişilebilirlik Kılavuzu", "Tekerlekli Sandalyede Yaşam Kılavuzu", "Bası Yaraları ve Önleme Yolları", "Bilgilendirme broşürleri" ve "kongre bildiri kitapları"ndan oluşmaktadır.
  • Yayınlarımızdan temin etmek için talebinizi yazılı bildirmeniz halinde ücretsiz olarak tarafınıza gönderilmektedir. ( Kargo ücreti alıcıya aittir.)
  • Basılı malzemeler stoklarla sınırlıdır. Yayınlarımızı elektronik ortamda PDF dökümanı olarak ilgili sayfalarından indirebilirsiniz.

Yaşamak İçin Teknoloji

2-3 Aralık 2011 tarihleri arasında T.C.Başbakanlık Tanıtma Fonu katkılarıyla ve Prof.Dr.Pervin SOMER başkanlığında, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilen "Uluslar arası Katılımlı, 6.Özürlüler Vakfı Kongre ve Sosyal Etkinlikleri"nin teması “Yaşamak İçin Teknoloji” olarak belirlendi. Danimarka ve Almanya’dan konuşmacılarında yer aldığı kongrede, poster sunumlarla birlikte toplamda 38 konuşmacı bildiri sunmuştur.

Yayını görüntüle | Yayını indir [7MB]

Mimari Erişilebilirlik Kılavuzu

Mimari Erişilebilirlik Kılavuzu, Y. Mimar Özlem Belir tarafından hazırlanmıştır. Yapıların herkes için erişilebilir olması için temel bilgileri içeren bu kitapçığın ilk baskısı Beyoğlu Belediyesi, ikinci baskısı ise Arkitera Mimarlık Merkezinin desteği ile yapılmıştır. Ayrıca Arkitera Mimarlık Merkezi bu yayının 1000 mimara ulaştırılmasını sağlamıştır.

Yayını görüntüle | Yayını indir [9MB]

Tekerlekli Sandalyede Yaşam Kılavuzu

Tekerlekli Sandalyede Yaşam Kılavuzu, Prof. Dr. Serap İnal ve Yrd. Doç.Dr. Ela Tarakcı tarafından hazırlanmıştır.Bu yayın doğru tekerlekli sandalye kullanımı ve tekerlekli sandalyede yaşam hakkında pratik bilgiler içermektedir. Kitapçık Canped/Ontex katkıları ile basılmıştır.

Yayını görüntüle | Yayını indir [5MB]

Bası Yaraları ve Önleme Yolları

Bası Yaraları ve Önleme Yolları, Prof.Dr. Arzu Razak Özdinçler,Prof.Dr. Serap İnal, Uzm. Fzt. Ayşe Zengin, Uzm. Fzt. Anıl Tekeoğlu tarafından hazırlanmıştır. Bu yayın, 6 Haziran 2001 tarihinde bası yarası nedeni ile kaybettiğimiz vakıf kurucumuz Sayın Hüseyin Ören’in anısına çıkarılmıştır. Kitapçık Canped/Ontex katkıları ile basılmıştır.

Yayını görüntüle | Yayını indir [10MB]