Facebook Twitter Youtube Google

Tarihçe

Kurucumuz Hüseyin Ören, 1956 yılında İstanbul’da doğmuş, 1974 yılında geçirdiği bir kaza sonucu hayatının geri kalanını “quadropleji” (omurilik felçlisi) olarak sürdürmüştür. Kaza sonrası ikinci hayatında, yüz yüze geldiği sorunları başkalarının yaşamaması için; bir çok özürlü grubunun aynı çatı altında olması gerekliliğine inanarak vakıf kurma çalışmalarına başlamıştır. Özürlüler Vakfı 16 Ocak 1998 tarihinde de, Hüseyin Ören ve yedi kurucuyla birlikte kurulmuştur.

Vakıf %40 ve üzeri bedensel, görme, işitme, zihinsel özürü ve süreğen hastalığı olan bireyleri toplum nezdinde temsil etmeyi sorunlarını sürekli gündeme getirerek çözümü için kamuoyu oluşturmayı ilke edinmiştir.

Özürlüler Vakfı, kurulduğu tarihten 2001 yılına kadar çalışmalarında bireysel talepleri karşılamış ve sosyal faaliyetler gerçekleştirmiştir. Ancak özürlülük konusuna ilişkin sorunların bu tür çalışmalarla akılcı, gerçekçi ve kalıcı çözümlere kavuşturulamayacağını anlayarak, 2001 yılından itibaren çalışmalarını toplumsal bilincin kazandırılması, farkındalığın arttırılması yönünde sürdürmüştür.