Kullanım Rehberi

Bu site The World Wide Web Consortium (W3C) tarafından belirlenen erişilebilirlik ve kullanılabilirlik yönergelerine uygun olarak hazırlanmıştır. Sorun ve önerilerinizi paylaşarak, sitenin gelişimine katkıda bulunmak için gorus@ozurlulervakfi.org.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Erişilebilirlik Özellikleri

Kullanım Rehberi - Özürlüler Vakfı

• İçeriğe hızlı ulaşma (1)
    Siteyi "tab" tuşunu kullanarak gezmeniz durumunda, içeriğe hızlıca erişmek için aşağıdaki ekran görüntüsüne ulaştığınızda "enter" tuşunu kullanmanız yeterlidir.
  • Accesskey (2)
    Üst bölümde bulunan menü başlıklarına klavye kısa yollarını kullanarak erişebilirsiniz.

Not:Internet Explorer'da "Alt" tuşuyla, Firefox'ta "Alt+Shift" tuşlarıyla ilgili harflere basmanız gerekmektedir. Örneğin "Projeler" sayfasına gitmek için Internet Explorer'da Alt + p, Firefox'ta Alt + Shift + p tuşlarına aynı anda basmanız yeterlidir.

Anasayfa - a
    Hakkımızda - h
    Projeler - p
    Etkinlikler - e
    Basın - b
    İletişim - i
  • Yazı boyutlandırma (3) İçeriği okumak istediğiniz yazının boyutunu "Büyük", "Normal", "Küçük" yazılarına tıklayarak değiştirebilirsiniz.
  • Linklerin yanındaki ikonlar aşağıdaki anlamları taşımaktadır:

Link yeni sayfada açılır,
    Link site içinde başka bir sayfaya yönlendirir,
    Link ilgili öğeyi(örneğin resim galerisi) büyük boyutta görüntüleri,
    Link sıkıştırılmış dosya formatını gösterir.

Erişilebilirlik referansları